Kundklubb

Lär känna Joel

Är utbildad inom teknisk design – men intresset för mat är större.

Tävlingsfiskar runtom i hela Sverige. Personbästa på gädda är 111cm.

Tycker att Florida är ett fantastiskt resmål som fler borde åka till.

Joel

Mat
Joel gillar mat. Han hyllar den enkla matlagningen och vill inspirera fler att experimentera mer i köket. Med lite tålamod kanske han snart har lyckats återskapa den godaste lasagnen han någonsin ätit. Från Smakrådet kommer Joel att tipsa och inspirera om allt som rör mat och kök.

Lär känna Joel

Är utbildad inom teknisk design – men intresset för mat är större.

Tävlingsfiskar runtom i hela Sverige. Personbästa på gädda är 111cm.

Tycker att Florida är ett fantastiskt resmål som fler borde åka till.

Godaste måltiden du någonsin ätit?
Just nu skulle jag säga att det är en lasagnerätt jag åt i Torrevieja, i Spanien. Det är absolut en av de bästa och mest inspirerande måltiderna jag ätit. Det som var speciellt med den var att kocken hade tagit det italienska köket till Spanien och gjort béchamelsåsen till lasagnen utan ost. Den var väldigt annorlunda från hur vi brukar göra lasagne här i Sverige och en påminnelse om att man kan laga samma maträtt på så många olika sätt. Jag frågade personalen direkt hur de hade tillagat den och en målsättning för mig nu är att kunna återskapa lasagnen hemma i mitt eget kök. Men framför allt tog jag med mig inspiration och en insikt om att man alltid kan experimentera ännu mer i köket.

Vad är det bästa med att jobba i en matbutik?
Det bästa är att jobba med människor och möta alla kunder i vardagen. Det är väldigt kul och inspirerande att få ha så många trevliga samtal om matlagning varje dag, både med kunder och med personal. Mat är en stor del av allas vardag och jag tycker att det är väldigt roligt att inspirera kring matlagning och sortiment. Jag brukar ofta lyfta att man ska våga testa – och framför allt våga testa nytt. I matlagning är det svårt att göra fel och även om det blir fel är det inte hela världen. Vardagen blir så mycket roligare om man har bra mat på bordet, speciellt om man kan dela den med familj och vänner.

Finns det någon mat du tycker att fler borde prova?
Jag har helt snöat in på rotfrukter och jag tycker att folk generellt borde prova att använda fler rotfrukter i sin matlagning. Dels är det en fantastisk konsistens, dels får du en helt annan smaksättning och dessutom finns det så många fantastiska rotfrukter som odlas lokalt här i Sverige. Jag använder det i olika soppor, lasagne och framför allt all typ av matlagning som sker i en ugnsform. Där kan man laborera jättemycket med rotfrukter. Du får väldigt god mat – snabbt och enkelt!

Joel tipsar

Lär känna de andra i Smakrådet

Fredrik

Mode
Snacka kläder och stil med mig.

Viola

Mode
Snacka mode och outfits med mig.

Emelie

Skönhet
Snacka hår och skönhet med mig.

Adde

Teknik
Snacka prylar och teknik med mig.

Skicka in dina önskemål och idéer

Ge oss din feedback om vad du tycker om Smakrådet. Är det något som saknas? Vilka aktiviteter och evenemang skulle du vilja ha? Fyll i vårt enkla formulär och hjälp oss skapa en ännu bättre shoppingupplevelse.

Populära sökningar

Butiker

Mat & dryck

Hälsa & service

Feedback

Skicka in önskemål och idéer

Är det något som saknas? Vilka aktiviteter och evenemang skulle du vilja ha? Fyll i vårt formulär och hjälp oss skapa en ännu bättre shoppingupplevelse.

Feedback

Har du frågor & tips till Halle

Har du feedback, frågor eller tips till Halle kan du skicka in det här. Formuläret är anonymt så vi kommer tyvärr inte kunna svara dig personligen. Om samma fråga blir inskickad flera gånger kommer vi att publicera den under Vanliga frågor och svar.

Tack för att du hjälper Halle att bli en ännu bättre kompis!

Dela ditt bästa minne

Berätta och skicka in till oss om ditt bästa minne med glada nallen Halle