Så enkelt blandar du eget städmedel

Ånej! Du har råkat söla ned där hemma riktigt ordentligt. Sprayflaskan är slut, butiken har stängt och du behöver rädda det som räddas kan. Du kan vara lugn – här är tre enkla steg för att skapa ditt eget effektiva städmedel med bakpulver, bikarbonat och ättika.

Att hålla hemmet rent och snyggt behöver inte vara komplicerat eller dyrt. Ibland finns lösningen redan i ditt kök. Tack vare tre vanliga ingredienser som du annars använder till bakning och matlagning kan du blanda ett eget städmedel som både är miljövänligt, billigt och gör jobbet. Dessutom är det väldigt enkelt att använda!

Första gången du provar kommer du troligtvis häpna över hur effektivt det är. Med det här städmedlet får du ett effektivt knep för att angripa fläckar, smuts och lort av alla dess slag.

Vi tar det från början:
Samla dina ingredienser: Bakpulver, bikarbonat och ättika. Det är allt du behöver. Troligtvis har du redan flera av ingredienserna i ditt hem – annars kan du köpa dem till låg kostnad i din livsmedelsbutik. Se till att använda 12-procentig ättika, eftersom starkare varianter är för koncentrerade. Det fina med dessa ingredienser är att de varken är gifta eller farliga att använda. En annan positiv sak med att utgå från
dessa naturliga ingredienser är att du kan blanda precis så mycket eller lite städmedel som du behöver.

Proportioner är inte så noga!
Nu är det dags att blanda – och det kunde inte vara enklare. Du behöver varken centilitermått eller våg. Rinner det för mycket? Fyll på med lite bakpulver eller bikarbonat. Känns blandningen allt för
klumpig och torr? Fyll på med ättika. Låt känslan avgöra och prova dig fram. Det viktiga är att få till en bra paste som du kan gnugga in där det behövs. Applicera och rengör

När din blandning är klar återstår bara att applicera den på den yta du vill rengöra. Jag brukar använda en svamp för att verkligen kunna gnugga in blandningen ordentligt. Eftersom det här städmedlet varken fräter aggressivt eller innehåller kemikalier kan du använda den på alla möjliga ytor utan att vara rädd för att skador ska uppstå. Vänta någon minut så att blandningen får verka innan du torkar bort med en trasa eller svamp. Skölj av med lite vatten om det fortfarande finns klumpar kvar.

Dela

Relaterade tips

3 knivar!

Mat
Joel vet vilka redskap som krävs för en bra måltid.

Skicka in dina önskemål och idéer

Ge oss din feedback om vad du tycker om Smakrådet. Är det något som saknas? Vilka aktiviteter och evenemang skulle du vilja ha? Fyll i vårt enkla formulär och hjälp oss skapa en ännu bättre shoppingupplevelse.

Populära sökningar

Butiker

Mat & dryck

Hälsa & service

Feedback

Skicka in önskemål och idéer

Är det något som saknas? Vilka aktiviteter och evenemang skulle du vilja ha? Fyll i vårt formulär och hjälp oss skapa en ännu bättre shoppingupplevelse.

Feedback

Har du frågor & tips till Halle

Har du feedback, frågor eller tips till Halle kan du skicka in det här. Formuläret är anonymt så vi kommer tyvärr inte kunna svara dig personligen. Om samma fråga blir inskickad flera gånger kommer vi att publicera den under Vanliga frågor och svar.

Tack för att du hjälper Halle att bli en ännu bättre kompis!

Dela ditt bästa minne

Berätta och skicka in till oss om ditt bästa minne med glada nallen Halle