Kundklubb

Så skyddar du din mobil

Tänk på det här när du skyddar mobilen

Krossade skärmglas och spruckna telefoner blir ingen glad av. Lyckligtvis finns det gott om grejer som skyddar mobilen. Men fel typ av skydd skapar en falsk trygghet. Här är tipsen som hjälper dig göra rätt.
Ingen planerar någonsin att tappa sin mobil. De flesta av oss vet att det kan hända ändå. Därför väljer vi att skydda våra mobiler med både skärmskydd och mobilskal.
Men tyvärr händer det att mobiltelefoner går sönder ändå – trots att de har skydd.
Ofta handlar det om att man inte har satt på skydden på rätt sätt, eller rentav att man använder dåliga typer av skydd som inte hjälper mot stötar och fall. Här kommer två tips på saker att tänka på för att mobilskydden du använder faktiskt ska skydda din mobil.

Så sätter du på skärmskyddet
• Förbered skärmen: Se till att mobilskärmen är ren och fri från damm och smuts. Använd en mjuk trasa eller en mikrofiberduk för att försiktigt torka av skärmen.
• Applicera skärmskyddet: Placera försiktigt skärmskyddet över mobilskärmen och se till att det är centrerat och passar ordentligt.
• Pressa ut luftbubblor: Använd en mjuk trasa eller en applikator som följer med skärmskyddet för att pressa ut eventuella luftbubblor under skyddet. Arbeta från mitten och ut mot kanterna för att säkerställa en jämn yta.
• Kontrollera noggrant: När skärmskyddet är på plats, kontrollera noga för att se till att skyddet täcker hela skärmen och inte är snett. Dubbelkolla att det inte finns några luftbubblor kvar.

Välj ett mobilskal som täcker kanterna
Här kommer den viktigaste delen av alla – se till att välja ett mobilskal som faktiskt kommer skydda din mobil om du tappar den. Det finns gott om mobilskal som inte täcker mobiltelefonens kanter hela vägen. Det innebär att om du tappar den i marken får du ett betydligt sämre skydd som riskerar att orsaka sprickor i telefonen.
Om du väljer ett mobilskal som täcker telefonens kanter blir den betydligt mer motståndskraftig. En annan fördel med helt täckta kanter är att du kan lägga mobilen på en plan yta med skärmen nedåt utan att skärmen nuddar ytan. På så sätt minskar du risken för att repa skärmen när du lägger ifrån dig mobilen.

Dela

Relaterade tips

Festprylarna du behöver

Teknik
Adde vet vad som krävs för att festen ska bli succé

Skicka in dina önskemål och idéer

Ge oss din feedback om vad du tycker om Smakrådet. Är det något som saknas? Vilka aktiviteter och evenemang skulle du vilja ha? Fyll i vårt enkla formulär och hjälp oss skapa en ännu bättre shoppingupplevelse.

Populära sökningar

Butiker

Mat & dryck

Hälsa & service

Feedback

Skicka in önskemål och idéer

Är det något som saknas? Vilka aktiviteter och evenemang skulle du vilja ha? Fyll i vårt formulär och hjälp oss skapa en ännu bättre shoppingupplevelse.

Feedback

Har du frågor & tips till Halle

Har du feedback, frågor eller tips till Halle kan du skicka in det här. Formuläret är anonymt så vi kommer tyvärr inte kunna svara dig personligen. Om samma fråga blir inskickad flera gånger kommer vi att publicera den under Vanliga frågor och svar.

Tack för att du hjälper Halle att bli en ännu bättre kompis!

Dela ditt bästa minne

Berätta och skicka in till oss om ditt bästa minne med glada nallen Halle