Kundklubb

Lek med näsdukar!

Vill du lyfta hela outfiten med ett enkelt knep? Lek med näsdukar! Skaka loss, vik prydligt eller puffa till – hitta ditt eget sätt som får helheten att poppa.

Alla har vi väl stått framför spegeln på väg ut genom ytterdörren och känt att någonting saknas. Kavajen sitter som den ska. Skjortan är struken. Skorna är putsade. Ändå känns helheten fattig.

Där har jag ett enkelt och pålitligt knep – näsdukar.

Många förknippar den lilla accessoaren med fina banketter och tillställningar. Men en näsduk i bröstfickan passar lika bra till vardags som till nobelfesten. Tro mig. En väl vald näsduk kan få vilken grå och oinspirerad outfit som helst att lysa upp.

Det finns flera saker man kan tänka på. Alltifrån material, färg, vikning och med vilken del av outfiten du vill matcha. Oavsett hur du väljer bör näsduken åtminstone uppfylla ett syfte – att du känner dig snyggare och mer bekväm i kläderna du tar på dig.

Lek med material och färger
Silke, ull och allt däremellan – med ett nästintill oändligt utbud av färger och mönster. Här finns en outtömlig källa att ta vara på. Prova dig fram och lek med olika stilar och uttryck. En nedtonad ullnäsduk i naturliga färger passar bra till en casual look, men varför inte testa hur resultatet blir med ett blankare tyg i starka färger?

Matcha med olika delar av outfiten
Jag gillar att leta efter detaljer i min outfit som näsduken kan matcha med. Det finns inga krav på att näsduken prompt måste matcha med just skjortan eller slipsen. Att i stället matcha färgval med bältet eller skorna är ett kul sätt sy ihop helheten på.

Vik näsduken som du vill
De flesta känner nog till den klassiska trekanten som brukar sticka upp ur bröstfickan. En beprövad metod, men det finns så många fler sätt du kan vika en näsduk på. Alltifrån en helt rak vikning som går parallellt med bröstfickan till en spretig eller puffig lösning som drar ögonen till sig.

Prova dig fram!
Det finns inga rätt eller fel – bara mer vanliga och ovanliga sätt. Brukar du oftast välja en ljus och blank näsduk som matchar till skjortan? Eller viker du alltid näsduken på samma sätt? Prova något annorlunda nästa gång. Vem vet, kanske hittar du en helt ny kombination som blir din nya favorit?

Dela

Relaterade tips

Välj rätt storlek på skjortan

Mode
Här är sakerna du ska titta på

Skicka in dina önskemål och idéer

Ge oss din feedback om vad du tycker om Smakrådet. Är det något som saknas? Vilka aktiviteter och evenemang skulle du vilja ha? Fyll i vårt enkla formulär och hjälp oss skapa en ännu bättre shoppingupplevelse.

Populära sökningar

Butiker

Mat & dryck

Hälsa & service

Feedback

Skicka in önskemål och idéer

Är det något som saknas? Vilka aktiviteter och evenemang skulle du vilja ha? Fyll i vårt formulär och hjälp oss skapa en ännu bättre shoppingupplevelse.

Feedback

Har du frågor & tips till Halle

Har du feedback, frågor eller tips till Halle kan du skicka in det här. Formuläret är anonymt så vi kommer tyvärr inte kunna svara dig personligen. Om samma fråga blir inskickad flera gånger kommer vi att publicera den under Vanliga frågor och svar.

Tack för att du hjälper Halle att bli en ännu bättre kompis!

Dela ditt bästa minne

Berätta och skicka in till oss om ditt bästa minne med glada nallen Halle