Kundklubb

Glöm inte värmeskydd!

Brukar du platta håret med plattång?

Då är det absolut nödvändigt för ditt hår att du inte glömmer värmeskyddet. Att hoppa över steget kommer stå sig dyrt när håret blir tunt, livlöst och matt.

Som frisör har jag sett det mesta. Tyvärr handlar det ofta om hår som är skadat och slitet efter att det blivit utsatt för hög värme. En vanlig misstänkt bov i dramat – plattången.

De flesta av oss har hört det förut, men det tåls att säga igen: att platta håret utan att använda värmeskydd är en riktigt dålig idé.

För mycket värme skadar håret. Utan värmeskydd blir håret tunnare och tunnare för varje gång du plattar det och med tiden kommer du få både kluvna toppar och matt och livlöst hår.

Därför är det vanligaste rådet jag ger till mina kunder att se till att skaffa ett riktigt bra värmeskydd. Det finns flera olika varianter att välja mellan, alltifrån krämer till spray, men det viktigaste är att du väljer ett värmeskydd som du faktiskt kommer att använda.

Värmeskyddet lägger sig som en skyddande hinna runt hårstråna och gör dem mer motståndskraftiga mot riktigt varma temperaturer. På så sätt blir plattången inte längre någonting hotfullt och du kommer att behålla din naturliga glans i håret över lång tid.

Tänk på det här när du använder värmeskydd:

  1. Dela in håret i sektioner så blir appliceringen lättare.
  2. Se till att hela håret blir skyddat – ta hellre för mycket än för lite!
  3. Vänta en liten stund innan du använder plattången.

Om du följer de här råden är det fritt fram att styla håret precis som du vill med din plattång! Att lägga ett par minuter på att förbereda håret inför plattningen är den bästa investeringen du kan göra för att skydda ditt hår.

 

 

 

 

 

Dela

Relaterade tips

Skicka in dina önskemål och idéer

Ge oss din feedback om vad du tycker om Smakrådet. Är det något som saknas? Vilka aktiviteter och evenemang skulle du vilja ha? Fyll i vårt enkla formulär och hjälp oss skapa en ännu bättre shoppingupplevelse.

Populära sökningar

Butiker

Mat & dryck

Hälsa & service

Feedback

Skicka in önskemål och idéer

Är det något som saknas? Vilka aktiviteter och evenemang skulle du vilja ha? Fyll i vårt formulär och hjälp oss skapa en ännu bättre shoppingupplevelse.

Feedback

Välkommen till kundklubbsprofilen

Här kan du enkelt skapa en kundklubbsprofil eller logga in på din befintliga profil.

Har du frågor & tips till Halle

Har du feedback, frågor eller tips till Halle kan du skicka in det här. Formuläret är anonymt så vi kommer tyvärr inte kunna svara dig personligen. Om samma fråga blir inskickad flera gånger kommer vi att publicera den under Vanliga frågor och svar.

Tack för att du hjälper Halle att bli en ännu bättre kompis!

Dela ditt bästa minne

Berätta och skicka in till oss om ditt bästa minne med glada nallen Halle