Kundklubb

Snabbstyla håret med en klämma

Önskar du att det fanns ett snabbt och enkelt sätt att styla håret när du har ont om tid? Många av oss väljer att ösa på med sprayer eller hårsnoddar och löser uppgiften – men sliter på håret i längden.
Jag har knepet. Allt du behöver är en klämma. Stressen är total. Bussen går om tio minuter, håret är otvättat och man svär för sig själv att man inte hade bättre framförhållning. Jag vet själv hur det är. Att jag är frisör gör mig inte immun mot dålig tidsuppfattning. Men för de stunderna har jag hittat ett knep. En håruppsättning som både är snygg, superenkel och skonsam för håret.

Så här gör du:
1. Dra bak håret bakom nacken
2. Snurra på håret med handen
3. Lyft håret uppåt mot hjässan
4. Sätt klämman bakifrån i håret du snurrat
5. Finlira och dra ut lite toppar för att få volym.

Känns det snurrigt? Kolla på klippet bara så ser du hur enkelt det är!

Varför ska man använda klämma och inte hårsnodd?
Det är inte alla som tänker på hur mycket en hårsnodd drar och sliter i hårstråna. Hårstråna spänns och får utstå väldigt mycket ansträngning. Det blir extra märkbart om du har för vana att sätta upp
håret med en hårsnodd – och speciellt om du alltid sätter den på samma ställe. En bra tumregel är att variera var du sätter snodden, men gärna att variera med helt andra typer av håruppsättningar också.

Varför inte genom att fläta håret emellanåt?
Med en hårklämma slipper du det bekymret. Hårklämman är betydligt mer skonsamt för ditt hår än en hårsnodd och sliter inte på hårstråna på samma sätt. Tänk på det nästa gång du stressar framför spegeln och behöver en snabb uppsättning. Snodden stryper hårstrået – medan en klämma kramar om det.

Dela

Relaterade tips

Skicka in dina önskemål och idéer

Ge oss din feedback om vad du tycker om Smakrådet. Är det något som saknas? Vilka aktiviteter och evenemang skulle du vilja ha? Fyll i vårt enkla formulär och hjälp oss skapa en ännu bättre shoppingupplevelse.

Populära sökningar

Butiker

Mat & dryck

Hälsa & service

Feedback

Skicka in önskemål och idéer

Är det något som saknas? Vilka aktiviteter och evenemang skulle du vilja ha? Fyll i vårt formulär och hjälp oss skapa en ännu bättre shoppingupplevelse.

Feedback

Välkommen till kundklubbsprofilen

Här kan du enkelt skapa en kundklubbsprofil eller logga in på din befintliga profil.

Har du frågor & tips till Halle

Har du feedback, frågor eller tips till Halle kan du skicka in det här. Formuläret är anonymt så vi kommer tyvärr inte kunna svara dig personligen. Om samma fråga blir inskickad flera gånger kommer vi att publicera den under Vanliga frågor och svar.

Tack för att du hjälper Halle att bli en ännu bättre kompis!

Dela ditt bästa minne

Berätta och skicka in till oss om ditt bästa minne med glada nallen Halle