Är du också trött på kaoset hemma i köket? Med ordning och reda undviker du att maten hinner bli dålig – och du får lättare att hitta ingredienserna du söker efter. Följ mina tips så ska du se att kaoset blir ett minne blott.
Mjölk som gått ut för flera veckor sedan. Grönsaker som börjat ruttna. Pålägg som borde ha slängts för länge sedan. Känner du igen dig?
Kanske är du en person som köper på dig ett extra smörpaket i affären – men inser när du kommer hem att du redan har två paket som ligger och gömmer sig längst bak i kylskåpet.
Det här är inte helt ovanligt. Men hur undviker man kaoset?
Svaret är: förvaringsboxar.
Så ska du tänka med förvaringsboxar:
Genom att förvara allt från grönsaker, torrvaror och burkar i förvaringsboxar och brickor får du bättre överblick och lättare att komma åt. Med dessa tips har du dessutom lättare att se bäst-före-datum i god tid.
Grönsaker: Välj en förvaringsbox med silfunktion i botten. Genom att låta frukt och grönt ligga i en box med en platta som tillåter att fukt och vätska kan rinna undan håller de sig fräscha längre och minskar risken för att förruttnelsen sprider sig till närliggande frukter och grönsaker.
Burkar: Använd en matsnurra! Finns i flera storlekar och har en genial funktion som gör att snurran står stabilt på kylskåpshyllan men låter dig vrida på snurran. Du behöver inte längre sträcka dig längst bak i kylskåpet bland alla glasburkar och riskera att välta både läskburkar och salsaburkar på vägen ut. Placera alla burkar på snurran så behöver du bara vrida enkelt för att komma åt.
Torrvaror: Häll över dina havregryn eller frukostflingor i boxar med förslutande lock så motar du undan fukt och får lättare att stapla och placera dina torrvaror.
Märk dina boxar: Med tydliga etiketter på varje burk får du ännu bättre överblick när du har stressigt med matlagningen.